STEI-i /UGT 1 - GOVERN BALEAR 0. SUSPÈS CAUTELARMENT EL TIL. Baixa-te'n la interlocutòria de supensió

AL FINAL DEL POST HI HA LA DARRERA HORA.
Pots llegir o baixar-te'n la interlocutòria de suspensió cautelar.

El TSJB suspèn l'aplicació del trilingüisme a les Balears

FONT: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/tsjb-suspen-laplicacio-del-trilinguisme-les-balears-2631849MARISA GOÑI / Palma de Malloca
El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha suspès de forma cautelar l'aplicació del trilingüisme que el Govern de José Ramón Bauzá havia previst implantar a partir d'aquest curs i que havia estat recorregut pels sindicats STEI-i i UGT.
La sala contenciosa administrativa ha admès, amb un vot particular, els arguments de les centrals sindicals que demanaven la suspensió de la implantació del nou model educatiu promogut per l'Executiu popular a les Balears fins que es resolgui el fons del recurs interposat contra el decret de Tractament Integral de Llengües (TIL).
El polèmic decret posa punt final al model d'immersió lingüística que regeix a les illes des de la transició política per consens de tots els grups polítics, inclòs el PP, i que garanteix un mínim del 50% de l'educació en català. El substitueix per un altre model en què català, castellà i anglès es reparteixen les assignatures i mereixen un tracte similar.
A més de l'oposició política, la nova norma ha estat àmpliament rebutjada pels sindicats, el col·lectiu docent i associacions de pares i mares perquè aprecien que, a part de relegar el català, s'implanta sense consens i de manera improvisada, sense que el professorat i l'alumnat estigui prou preparat per impartir i assimilar matèries en llengua anglesa.

VAGA INDEFINIDA

El nou model ha generat multitud de mobilitzacions i fins i tot la convocatòria d'una vaga indefinida per part del col·lectiu docent per a l'inici del curs escolar, previst per al 13 de setembre. El Govern, en canvi, sosté que el professorat ha rebut formació i confia en l'èxit del model per la seva implantació escalonada fins al 2018.
L'Executiu de Bauzá té cinc dies per recórrer la decisió del TSJB. Moltes famílies ja han comprat llibres de matèries en anglès seguint les pautes de la conselleria d'Educació, que ara podrien quedar inutilitzats. Aquests actessuposen un nou cop a la política lingüística de les Balears. Abans que el TIL, el líder popular va imposar la lliure elecció de llengua en l'accés a l'educació davant del que considerava la "imposició catalanista". Es va trobar que només un 13% dels pares i mares van optar pel castellà

EL GOVERN BALEAR APROVA FER COMPLIR EL TIL VIA DECRET
http://dbalears.cat/actualitat/balears/govern-preten-salvar-aplicacio-del-til-per-via-del-decret-llei.html

L’STEI FA UNA CRIDA A LA SOCIETAT CIVIL I TREBALLA PERQUÈ LA VAGA INDEFINIDA SIGUI UN ÈXIT

Davant l’anunci d’un possible decret llei imposat, i davant un govern que no respecta les decisions judicials i es fa les lleis a mida dels seus interessos partidistes i d’esquena a l’opinió de mestres i especialistes de la nostra Universitat, l’STEI crida els docents que encara estan indecisos a secundar la vaga indefinida convocada a l’ensenyament públic i privat concertat per a l’inici de curs 2013-2014.

També fa una crida a la societat civil a fer costat als mestres i professors que estam disposats a moure’ns i a perdre una part important del nostre sou, o el seu sou complet  per defensar una educació de qualitat, inclusiva i en català que garanteixi la cohesió social i l’aprenentatge de les dues llengües oficials. Dia 10 de setembre l’STEI ha convocat una reunió de sindicats, entitats i partits polítics a la UIB a les 17.30h a l’edifici Ramon Llull per preparar una mobilització conjunta, majoritària i unitària a favor de l’educació de qualitat per als nostres infants i joves i a favor de l’ensenyament en català.

Volem forçar l’administració a negociar i a consensuar les polítiques educatives que s’han de posar en marxa al sistema educatiu de les illes Balears, així com tota la plataforma reivindicativa que hem presentat a la conselleria i que ha estat proposada per a la negociació a les assemblees de treballadors. Rebutjam la imposició d’un model lingüístic escolar que vol dur a terme el govern, ara, per Decret Llei. Un decret llei que, per la via d’urgència, ens volen imposar com si ens fessin beure oli de ricí. Una medicina que nosaltres no volem prendre.

La conselleria ha creat un caos organitzatiu amb un decret imposat, precipitat, mal planificat, sense el consens necessari que necessita tota normativa educativa que es vulgui posar en marxa dins un sistema educatiu. Bauzá fa feina per desmuntar un model lingüístic escolar que funciona i que té l’aval del 87% dels pares i mares el curs passat, i del 90% dels pares i mares enguany, i no fa front a les necessitats reals del sistema, com és el fracàs escolar, molts d’alumnes per aula i a més incompleix el seu propi programa electoral que deia que ens faria “les autopistes de l’educació”.


El govern posa llenya al foc a la convocatòria de vaga indefinida. Ni decrets no negociats amb els representants legítims dels docents i de la resta de la comunitat educativa, ni Decrets lleis imposats, aconseguiran desmobilitzar els treballadors i treballadores docents aquest inici de curs. L’STEI treballa a fons perquè la convocatòria de Vaga Indefinida sigui un èxit.