VAGA INDEFINIDA A LES ILLES A PARTIR DEL 13. CRIDA A LA SOLIDARITAT

Aquesta tarda en les assemblees de docents convocades a la mateixa hora a Menorca, Mallorca i Eivissa s’ha votat que el col·lectiu de l’educació anirà a la VAGA INDEFINIDA, a partir del proper dia 13 de setembre.
A l'assemblea d'afiliats de l'Stei-i s'han proposat dos tipus d'aturades: una vaga indefinida "a l'ús" i una vaga indefinida "sostinguda en el temps" (que comportaria aturs dos dies a la setmana durant un temps indefinit). 
Les assemblees de l'Stei-i celebrades a les illes de Menorca i Eivissa, així com la que ha tingut lloc a Santa Maria (Mallorca), han optat pel model de vaga indefinida de forma massiva. Entre un 60 i 70% dels vots ha estat favorable a la vaga, a l’espera de confirmació de les dades de totes les Illes.  S’han convocat també concentracions i mobilitzacions davant dels centres per al mateix dia 13.

CRIDA D’ENLLAÇATS PER LA LLENGUA A LA SOLIDARITAT DELS PAÏSOS CATALANS
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA es solidaritza i dóna suport a les companyes i companys de les Illes que aquesta tarda han votat per la vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre.
Recordem que el procés que ha portat la comunitat educativa de Balears a la vaga indefinida ha estat la imposició per part del govern balear del decret del Tractament Integral de Llengües, que arracona el català, sumat a què tres directors de Maó quan es negaren a aplicar el programa seguint els acords sobirans de llurs Consells Escolars, foren expedientats i suspesos de feina i sou amb la negativa afegida de no permetre’ls-hi tant sols exercir com a docents.
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, preocupats per la magnitud i la virulència de l’atac que sofreix la llengua tant a les Illes com al País Valencià - recordem les recents campanyes #Stopalavalencianofòbia i #Vullestudiarenvalencià - però també a la franja amb el LAPAO, reclamem la solidaritat de tots els territoris amb aquelles i aquells que amb la seva lluita dignifiquen la llengua pròpia dels Països Catalans.
Mentre esperem per demà al matí un comunicat des de les Illes,
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA fa una crida al conjunt del Països Catalans a preparar-nos no només per fer costat de manera activa a les reivindicacions illenques amb comunicats, escrits, mobilitzacions i enllaçades arreu dels Països Catalans, sinó a organitzar-nos per fer-los arribar el nostre suport econòmic a través dels comptes que ens comuniqui el comitè de vaga.


LA VOSTRA VAGA ÉS I LA NOSTRA DIGNITAT

+ informació:

COMUNICAT DEL COMITÈ DE VAGA DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS 2/09/2013



La reunió de la Mesa Sectorial d'Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida

Després de la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació convocada per la Conselleria d'Educació amb precipitació i improvisació per tal d'intentar desactivar el procés de lluita dels docents, des del Comitè de Vaga feim les següents valoracions:
• El document fet públic per la Conselleria avui migdia amb les bases de la negociació no satisfà en absolut les demandes del col•letiu docent. Consideram que la voluntat negociadora de la Conselleria és nul•la.
• Davant l'exigència de retirada dels expedients dels directors menorquins, la Conselleria tan sols ofereix accelerar aquest procés sancionador.
• No entenem com la Conselleria proposi crear una taula d'experts per valorar el desenvolupament del TIL, quan els experts han reiterat per activa i per passiva que el TIL és una aberració pedagògica. Des de l'Assemblea seguim exigint la retirada del TIL i l'obertura d'un procés de diàleg i consens amb la comunitat educativa en relació a aquesta matèria.
• Consideram legítim que la Conselleria cridi a negociar a les forces sindicals amb representació a la Junta de Personal Docent; ara bé, si amb això pretén justificar que les demandes de negociació fetes per part de l'Assemblea de Docents durant el mes d'agost estan ateses, l'estratègia de la Consellera torna a ser d'absoluta irresponsabilitat. Els docents, organitzats en assemblea, exigim a la Conselleria que obri un veritable procés negociador i feim constar que qualsevol negociació haurà de contar necessàriament amb l'Assemblea.
És a dir, no es pot afirmar que avui s'hagi encetat un procés de negociacions amb la Conselleria d'Educació, perquè aquesta s'ha limitat a escenificar una reunió sense contingut real. Per tant, la determinació del Comitè de Vaga és la de seguir amb la preparació de la vaga indefinida, com estava planificat i acordat si un procés negociador real no ho aturava. Des de l'Assemblea de Docents continuam amb la recollida de firmes i amb la convocatòria de les assemblees de votació de la vaga de dia 4 a les quatre illes.
Així mateix volem expressar la nostra satisfacció pel fet que avui les assemblees d'afiliades de l'Stei hagin aprovat per àmplia majoria la convocatòria d'una vaga indefinida a partir de dia 13 de setembre. D'aquesta manera, i a l'espera de la decisió de la resta de sindicats, tornam a reiterar la nostra confiança que tots els docents confluirem de manera unitària en aquesta dura lluita que ens espera.

Mallorca, 2 de setembre de 2013



COMUNICAT DE LA INTERSINDICAL-CSC DESUPORT A LA VAGA


La Intersindical-CSC expressa el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre.
Des de la CSC (Confederació Sindical Catalana) volem fer arribar a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses tot el nostre suport i solidaritat | Així mateix volem transmetre la nostra disposició a participar de qualsevulla acció de suport a la seva lluita per la dignitat com a educadors/es i en defensa de la nostra llengua comuna.
La llengua catalana -minoritzada que no pas minoritària- està sent víctima d'una profunda ofensiva política i legislativa per part de diverses administracions de l'estat espanyol. Els atacs a la llengua catalana per part de diversos estaments controlats pel PP responen a una estratègia de fragmentació, menysteniment i invisibilització. L'objectiu final no és pas altre que fer desaparèixer el català de l'àmbit públic i privat, impulsar un projecte homogeneïtzador en clau espanyola i, obertament, practicar un culturicidi.

El marc principal des del qual s'està desenvolupant aquesta estratègia aculturitzadora és l'àmbit educatiu. Es pretén tallar la vitalitat de la nostra llengua comuna, matar-la, tallant de soca-rel el canal que n'assegura la subsistència i ús social: l'ensenyament.

En aquest context, i davant l'autoritarisme del Govern i l'aberració pedagògica que representa el Decret de Tractament Llengües (TIL), la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses ha convocat una vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre.
Des de la CSC (Confederació Sindical Catalana) volem fer arribar a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses tot el nostre suport i solidaritat. Així mateix volem transmetre'ls la nostra disposició a participar de qualsevulla acció de suport a la seva lluita per la dignitat com a educadors/es i en defensa de la nostra llengua comuna.
Desitgem que aquesta vaga sia un èxit i aconsegueixi llençar a l'abocador de la ignomínia el Decret de Tractament Llengües (TIL) així com restituir a les seves feines els tres directors de centres educatius de Maó acomiadats per exercir la seva tasca amb dignitat i fermesa.
No esteu pas sols!
La vostra vaga és la nostra dignitat!

Intersindical-CSC (Confederació Sindical Catalana)
Barcelona, Països Catalans
3 de setembre de 2013



CABÒRIES

(El dilema de la directora de l´escola de Ferreries. Dimitir o aguantar?

Davant aquesta situació que esteim vivint en el món educatiu i en la nostra societat en general, voldria explicar quina és la meva postura.
És fa dificil posar en paraules escrites tot el que va voltant per dins el caparrí. Són moltes les coses que borinen per dins la closca, i s’envesten, tropissen,algunes es perden  a estones,…
Des de ja fa temps, anam navegant a poc a poc dins un gran vaixell que viatja cap a un rumb incert, però amb una ruta traçada. Aquesta ruta és la que anam fent dia dia tota la comunitat educativa de la nostra escola. No sabem ben bé cap a on ens durà, però hi tenim il·lusió, esperances, alegries,ganes, que fan que viatgem amb grans quimeres, per atrapar o encaminar grans somnis que no sabem si arribarem a aconseguir, però són aquests somnis de futur que ens duen a fer un trosset de ruta cada dia.
Però resulta que ara ens trobem amb una gran tempesta creada a propòsit. Ha sortit de dins uns núvols ben negres i bufa i descarrega amb força, amb ganes de fer tombar i fer naufragar aquest vaixell que conduim.Ho fa en diferents formes ( retallades, TIL, desprestigi de la comunitat docent,…). Hem tirat bengales, hem demanat ajuda,…però no se’ns ha fet cas, la ignorància, la indiferència i inclús algun atac, ha estat l’única resposta que hem rebut.
I davant aquesta situació d’emergència, davant aquesta tempesta ferotge, ens trobem intentant conduir el vaixell, i és molt difícil. Tenim diferents opcions, però es fa difícil escollir quina és la que farà menys mal a totes bandes.
·   Podem abandonar el vaixell i deixar a dins tota la comunitat educativa ( mestres però també famílies i alumnes) que navega en ell, a veure què passa (posaran nou capità, obligaran a tornar a embarcar aquest capità que ara vol abandonar,…);
·   podriem també tirar a la mar barquetes petites i intentar arribar a terra per a tornar a començar el viatge en un nou vaixell o quedar a vorera per sempre;
·   una altra opció podria ser la d’anar navegant i esperar que aturi la tempesta, anant apedeçant aquells desperfectes que es vagin produint al vaixell i aclarir, el millor possible, els entrebancs que ens anam trobant; després d’una tempesta sempre acaba sortint el sol ( menorca edu21)
·  
En aquests moments, per mi, la solució més fàcil, o el que més em vindria de gust fer, per cruiximent, per desgast, per cansament, per desconsol, per solidaritat amb altres capitans,…seria deixar-ho tot, dimitir, i tornar a la meva aula, anar fent, imaginar, il·lusionar, encuriosir,… a dins la meva aula, amb els meus alumnes, amb les meves famílies,…
Però una escola és més que aules aïllades. Una escola és un tot: són les aules, són els alumnes, són els mestres, són les famílies, són el poble,…
I no és tan fàcil quan hi has posat il·lusió i coratge deixar açò a mitges, perquè un grup de persones, sense escrúpols, amb males intencions, que es diuen governants, van fent tot el possible per desmuntar el que ha costat tants d’anys construir!
No m’agrada el que estan fent, però tampoc m’agrada haver d’abandonar el timó del vaixell, perquè no sé si aquesta decisió em durà a cap lloc on jo volia anar. Cobrirem expedient fent el que ens demanin, però sempre posant davant de tot l’interès del nostre vaixell,anirem navegant contracorrent, rebrem envestides de la mar enfurismada, ens esquitxarà l’aigua salada, ens cansarem i desesperarem, però farem tot el que puguem per salvar el vaixell de la tempesta i seguir el nostre viatge cap a somnis inmensos! No sé si ho aconseguirem però no podran dir que no ho hem intentat!
SEGUIREM!!!!
Xisca Allès Camps
Directora del CEIP Castell de Santa Àgueda