N'Esteve Campus (Òmnium l'Alguer), candidat al Premi Martí Gasull





COMUNICAT ESTAMPA


Lo president de l'Òmnium Cultural de l’Alguer Stefano Campus és estat candidat de part de Joan Elies Adell, Director de l’Espai Llull, pel premi Martí Gasull, intitulat a la memòria de jove activista català, fundador de l'associació Plataforma per la Llengua, mort al mes de setembre de l'any passat, durant una escalada als monts de l'Himàlaia.
Lo premi Martí Gasull és nat com reconeixement pel treball d'una persona o d'una entitat en favor de la desfensa i promoció del català, en totes les sues varietats, en tots los àmbits territorials.
En l'artícul de presentació, (que se pot llegir integralment en la pàgina web http://www.nuvol.com/noticies/joan-elies-adell-nomina-esteve-campus-per-al-premi-gasull/) amb les motivacions de la nòmina, s'evidència com lo president de l'Òmnium Cultural de l'Alguer, de més de 30 anys, sigui empenyat en activitats en favor de la promoció del català de l'Alguer en diversos àmbits institucionals, socials, culturals, esportius i polítics. Endemés ve evidenciat com l'Òmnium Cultural de l'Alguer, en aqueixos últims anys se sigui caracteritzada per les accions en favor del dinamisme i activisme militant i de la cohesió social.
Totes les candidatures vengueran valutades d'una juria, formada de set jurats, que seleccionarà tres finalistes; entre aqueixos, a través d'una votació popular via internet a partir del 8 de gener, siguerà triat lo guanyador del premi.

En tots los casos, també solament la candidatura d'un alguerés al premi Martí Gasull, representa un ulterior i important reconeixement del treball portat envant en ciutat de les associacions culturals i de part de tants algueresos que també singularment obren constantment en favor de la promoció de l'ús social de l'alguerés.