ExLL crida a la unitat d'acció entre territoris per combatre els atacs a l'ensenyament i als mitjans en català

Les entitats que formen Enllaçats per la Llengua (ExLL) es van reunir el passat dia 13 de setembre a Barcelona per aprofundir en l'estratègia i la coordinació per defensar la llengua catalana a tots els territoris on és parlada.

A la reunió es valorà molt positivament els lligams establerts entre entitats en aquest temps de feina conjunta, tot i reconèixer que encara queda molt de camí per recórrer.

Enllaçats per la Llengua anuncia pròximes accions en l'àmbit de l'ensenyament, on la LOMQE, les sentències judicials imposant el castellà a les aules, la reducció de les línies en valencià, el decret TIL i les retallades posen en perill el model d'escola en català, que la plataforma defensa a tot el domini lingüístic. També dóna suport a la ILP per una nova Llei educativa impulsada per l'Assemblea Groga.

Les entitats presents també reivindicaren la plena normalització de l'espai de comunicació en català, anunciant el suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una nova RTVV que presentarà pròximament a les Corts valencianes Acció Cultural del País Valencià. També mostraren el seu suport a les noves iniciatives radiofòniques en català com “Ràdio Terra”, “Ona Mediterrània” o “el Mural”.
Enllaçats per la Llengua convida a un més gran aprofundiment de les relacions del domini lingüístic en tots els àmbits d'interès comú i per fer front els atacs a la llengua compartida.

Entitats que en formen part:


STEPV, STEI i IB, USTEC-STES, Amics de la Bressola, ACL El Tempir, Òmnium Cultural de l'Alguer, Escola Valenciana, ACPV, FOLC, Confederació Sindical Catalana, Assemblea de Mestres i professors en català IB, Castelló per la llengua, Plataforma PROU, Moviment Franjolí per la Llengua, Centre de Cultura Catalana d'Andorra, SEPC, CIEMEN, Confederació d'AMPAs Gonzalo Anaya, COS, BEA, PDD, Acció Cultural Països Catalans, Agrupació Borrianenca de Cultura


Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions


Salutacions cordials,
Enllaçats per la Llengua

http://exllengua.blogspot.com








Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.



Més info:

al web d'Intersindical Valenciana

Notícia al Punt-Avui

Notícia a RàdioCatalunya.cat


Ràdio Sarrià

al web de la Confederació Sindical Catalana (CSC)