El Consell Nacional d'STEPV acorda una plataforma reivindicativa per a recuperar les condicions laborals del professorat

És urgent la negociació d’un nou acord d’interins abans de la convocatòria de les oposicions per evitar una nova reordenació de les borses

El Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan entre congressos, es va reunir ahir a Algemesí (Ribera) i ha acordat una plataforma reivindicativa per la recuperació de les condicions laborals del professorat. El Sindicat posarà en marxa una campanya de difusió entre el professorat d’aquestes reivindicacions que també traslladarà a les meses de negociació amb la Conselleria.
La plataforma reivindicativa té com a punt prioritari la derogació de l’acord de professorat interí i la negociació d’un de nou en base als criteris anteriors d’antiguitat abans de la convocatòria d’oposicions per a evitar la segona onada de rebaremacions del professorat interí.
Altres punts que es reivindiquen són la reducció de les ràtios en totes les etapes educatives; la reducció de la carrega lectiva del professorat; la recuperació dels desdoblaments en secundària i FP; la negociació de l’ordre de jornada continuada; i la no aplicació de la LOMQE. També s’exigirà en les meses de negociació un calendari escolar raonable i l’inici del curs amb temps suficient per preparar-lo amb garanties. El Consell Nacional també ha acordat exigir la convocatòria immediata del Comitè de Seguretat i Salut Laboral i la negociació d’un mapa escolar de les escoles oficials d’idiomes.
Totes aquestes propostes es traslladaran a les meses de negociació en la pròxima Junta de Portaveus perquè es negocien el que queda de curs escolar i s’apliquen per al curs que ve, tret de l’acord d’interins que hauria d’estar negociat abans de la convocatòria d’oposicions.
Les proves de diagnòstic i les revàlides en tercer de primària també centraran una altra de les campanyes aprovades pel Consell. El Sindicat treballarà en les plataformes unitàries per a informar la comunitat educativa del que suposen aquestes proves per a la selecció i segregació d’alumnat i centres i treballarà per evitar que es realitzen.
El Consell Nacional també va valorar molt positivament els resultats electorals de les passades eleccions sindicals del 4 de desembre en el conjunt de l’ensenyament públic, on STEPV va aconseguir per primera vegada la majoria absoluta en pública no universitària i va guanyar en la Universitat Politècnica de València.
Aquests resultats deslegitimen les polítiques de la Conselleria d’Educació en matèria educativa i els acords signats per la resta dels sindicats amb l’administració en matèria de condicions laborals del professorat, especialment l’acord d’interins, perquè la majoria sindical que avalava aquest acord ja no existeix després de les eleccions sindicals.
Per això, la Conselleria i els sindicats signats de l’acord de professorat interí han d’admetre aquesta nova realitat, denunciar l’actual acord i negociar un nou acord amb STEPV que retorne els criteris d’ordenació de les borses per antiguitat contemplats en l’acord de 2010, que venien aplicant-se des de fa 30 anys.
Quant a ensenyament concertat, el sector es troba immers en el procés d’eleccions sindicals, que se celebra empresa per empresa durant tot aquest curs.
Finalment, el Consell Nacional de STEPV va aprovar la convocatòria del XIIè congrés del sindicat els pròxim 12, 13 i 14 de juny, que tindrà lloc en les comarques d’Alacant.

18 de gener de 2015

Web STEPV