Es constitueix la nova Mesa Sectorial d’Educació al País Valencià [STEPV-iv]


Hui, divendres 27 de març, s’ha constituït la Mesa Sectorial d’Educació sobre la base dels resultats de les eleccions sindicals celebrades el passat 4 de desembre de 2014. La nova composició és:


Delegats/delegades
Percentatge*
Representants
STEPV
94
71,21%
9
CCOO
26
19,69%
2
UGT
12
9,09%
1
* Aquest percentatge és degut al fet que ANPE i CSIF no formen part de la Mesa, per tant això implica l’agument del valor percentual final dels sindicats presents

STEPV hi té la majoria absoluta, ja que va obtindre el suport majoritari del professorat el passat dia 4 de desembre. És la primera vegada, des de les primeres eleccions sindicals, celebrades en 1987, que un sindicat hi té aquesta majoria absoluta. El Sindicat va obtindre 13.921 vots, un 57,66% (de la representació i va revalidar per huitena vegada la majoria en l’educació pública no universitària valenciana.
Per contra, la resta de sindicats del sector van perdre significativament la seua representació en el sector, tant en vots com en delegades i delegats. En aquest sentit, cal destacar que ANPE, CSIF i UGT no van arribar al 10% establit per a pertànyer-hi, tot i que UGT hi està, atés que és el sindicat més representatiu en l’àmbit estatal.
STEPV valora positivament la constitució de la nova Mesa Sectorial d’Educació, així com la representació obtinguda en les eleccions sindicals. Així mateix, per al Sindicat aquesta situació és un repte important per la gran confiança manifestada pel professorat valencià.
Finalment, volem dir que el Sindicat continuarà treballant per la recuperació dels drets laborals del professorat i per defensar l’escola pública, valenciana i de qualitat.

País València, 28 de març de 2015