La CAL entrega els Premis Joan Coromines 2015

Aquest dissabte 16 de maig la CAL entrega els Premis Joan Coromines. D'entre els guardonats hi ha el col·lectiu del Moviment Franjolí per la Llengua, membre d'ExLL. Felicitats a tots els premiats! 


La XIV edició dels Premis Joan Coromines guardonarà el compromís per la llengua de la lingüista Carme Junyent, la companyia de teatre Dagoll Dagom, l’escriptor i enigmista Màrius Serra, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal d’Olesa.
Els guardonats
Aquests premis són el reconeixement que la CAL atorga, des de l’any 2002, a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al llarg de les diferents edicions, aquesta distinció s’ha atorgat a diverses figures de renom. El bisbe Antoni Deig, Joan Laporta, Vicent Torrent, Eliseu Climent, Najat El Hachmi, Salvador Cardús, Isabel-Clara Simó, Francesc Ferrer i Gironès, Miquel Martí i Pol, Antoni Canu, Carles Capdevila, Víctor Alexandre i Patricia Gabancho en són alguns exemples.
L’acte d’entrega dels Premis tindrà lloc el dissabte 16 de maig, a partir de les 7 de la tarda al Casal d’Olesa de Montserrat. El periodista Albert Galceran serà l’encarregat de conduir l’esdeveniment.
A banda del lliurament de premis, l’esdeveniment comptarà amb Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, que farà la conferència “La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació”.
A més, en el decurs de l’esdeveniment es presentarà el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús, i s’escollirà la imatge del Correllengua 2015 a partir de les propostes presentades alConcurs de Cartells del Correllengua.
Per culminar la vetllada, els assistents podran gaudir de l’actuació del grup de música tradicional Ballaveu.
Aquest esdeveniment és obert al públic i l’assistència és gratuïta prèvia inscripció. Per a més informació i confirmacions, cal adreçar-se al correu cal@cal.cat o bé al telèfon 93 415 90 02.
Cartell_Coromines2015