Enllaçats reclama una llengua #ambsenyal amb accions a tot el territori

La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua ve realitzant activitats per reclamar el bastiment d'un Espai de Comunicació en Català des d'octubre de 2015, quan va impulsar un manifest signat per més de 150 entitats i un miler d'adhesions individuals, d'entre els quals diverses de persones significades del món dels mitjans, la cultura i la política.
Enllaçats per la Llengua ja s'ha reunit amb el govern valencià per reclamar la reobertura de RTVV i la reciprocitat de tots els canals en la nostra llengua. 
Pròximament, representants d'Enllaçats es reuniran amb el govern català i el balear, on demanaran també la creació d'un Consell audiovisual de l'Espai de Comunicació en Català, amb el consens del professor Josep Gifreu.

Des del començament de la campanya s'han realitzat diverses accions descentralitzades, que s'han accelerat per Sant Jordi de 2016, quan s'han donat simultàniament activitats a diferents llocs del domini lingüístic, que recordem a continuació, per ordre cronològic:





Desembre de 2015 Castelló de la Plana i Palma:

-Castelló_Reunió plenària d'Enllaçats per la Llengua on s'acorda continuar la campanya per un Espai de Comunicació en Català, demanar reunions amb els diferents governs i es fa lectura pública del manifest a la Plaça de Santa Clara durant la Fira d'entitats.















-Palma_Jornades per un Espai de Comunicació en català organitzades pel sindicat STEI-intersindical Illes Balears, on diferents professionals dels mitjans i acadèmics fan una anàlisi del panorama audiovisual en català i se creen unes conclusions per seguir treballant el tema davant les administracions.














Març de 2016. Fraga i València

-Fraga_En el marc de les Jornades per la dignificació lingüística organitzades pel Casal Jaume I el Moviment Franjolí per la Llengua fa una lectura pública del manifest per un espai comunicatiu i anuncia diversos actes als Països Catalans pels volts de Sant Jordi.















-València_Representants d'entitats d'Enllaçats per la Llengua al País Valencià (Intersindical Valenciana, STEPV-iv, ACPV, Escola Valenciana, Ca Revolta i la PDaD) es reuneixen amb el secretari de comunicació de la Generalitat valenciana, on exposen la necessitat de la reobertura immediata de RTVV i de connectar el senyal amb els canals de Catalunya i Illes Balears. Enllaçats torna a demanar una reunió amb el president de la Generalitat.

Abril de 2016. València, Barcelona, Elx i l'Alguer

-València_Concentració el matí del 22 d'abril davant el Palau de la Generalitat












-Elx_concentració a la vesprada del 22 d'abril a la Plaça de l'ajuntament












-Barcelona_Lectura pública del manifest per un espai comunicatiu en català durnt l'assemblea pública dels Amics de la Bressola del 22 d'abril.













-L'Alguer_Presència del manifest i cartell a la Festa de Sant Jordi, a cura d'Òmnium Cultural de l'Alguer.


-Palma_Representants de l'STEI-i i l'Assemblea de Mestres i Professor en Català, en nom d'Enllaçats per la Llengua, demanen una reunió amb el govern balear per demanar suport en la creació d'un Consell audiovisual de l'espai de comunicació en català.