Setmana plena d'activitats sobre llengua i cultura a l'Alguer



COMUNICAT D'ÒMNIUM CULTURAL DE L'ALGUER

Divendres 15 d’abril a les hores 18,30 a la sala conferències del complex Lo Quarter, se tenguerà la premiació, oberta al públic, del Concurs de vídeo en alguerés “Arrés és!”.

Lo concurs nat de la col·laboració entre L’Òmnium Cultural de l’Alguer i el Centro Servizi Culturali de la Società Umanitaria de l’Alguer, amb la finalitat d’acostar, sobretot los joves, a un ús modern de l’alguerés, és arribat a la tercera edició, i, enguany, ha tengut lo suport de la Fundació META i de l’Ofici de l’Alguer de la delegació del Govern de Catalunya en Itàlia.

Al concurs, dividit en tres seccions (professionistes, no professionistes i escoles), són arribats 8 vídeos, presentats de persones lligades al món de l’associacionisme, sigui de voluntariat social, que cultural, que esportiu, de joves algueresos, d’artistes locals i d’una escola primària.

Un bon resultat de la iniciativa, donques, que ha vist la participació de persones de diversa edat i àmbit social, que representen una part significativa de la comunitat algueresa, empenyades en la projectació i realització dels treballs; i això demostra el grau de sensibilització que hi és actualment en confront de la llengua i cultura algueresa.


La juria, formada d’experts de cinematografia i de llengua i cultura algueresa, ha valutat les obres presentades en base a criteris preordinats i objectius.

-------------------------------------------------------------------------------------- 

COMUNICAT DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE L'ALGUER

Lo Centre Excursionista de l'Alguer, associació de la Federazione Italiana Escursionismo, dedicarà una jornada a la toponomàstica del territori amb l'apuntament annual de la Passejada per la llengua, diumenge 17 d'abril.

Enguany s'organitza una excursió a Punta Lo Caparoni, al territori de Sàsser, que ofri un panorama suggestiu en tota la nurra algueresa. Aqueixa zona és estada objecte de baralla entre els dos municipis, que acabem de citar, durants los sèculs passats, com testimonien los documents guardats als arxius històrics municipals. D'això i d'altres curiositats se parlarà durant l'excursió, que vol ésser un moment de reflexió sobre la topomàstica en alguerés.

Per partecipar, teniu de contactar el CEA escrivint a cealguer@gmail.com entre dijous 14 d'abril. La partecipació preveu el cost de 1€ que garanteix l'asseguració durant l'activitat trekking. Per més informacions http://blocs.mesvilaweb.cat/cealguer/?p=265104.