Òmnium proporciona cartells en alguerès al municipi


La iniciativa forma part del projecte cultural “Amb l’alguerés sés més competent” finançat de la Fondazione di Sardegna i neix amb l’objectiu de sensibilitzar i per incentivar accions de recuperació de la toponimia històrica algueresa.







Comunicat Òmnium Cultural de l'Alguer

COMUNICAT ESTAMPA


Dimecres 10 d’agost, l’Òmnium Cultural de l’Alguer ha donat a l’Administració Municipal de l’Alguer algunes targues bilingües amb el nom del carrer en alguerés i en italià i alguns cartel·los d’indicació turística en alguerés. 

A la presència del Síndic Mario Bruno, de l’Assessor Raimondo Cacciotto i del Comandant de les Guàrdies Municipals Guido Calzia, lo President Stefano Campus i alguns socis de l’Òmnium Cultural han consegnat les targues indicants Barcelona/Passeggiata Barcellona, Plaça Don Francesc Manunta/Piazza Don Francesco Manunta, Placeta dels Calafatos/Piazzetta dei Calafati, Platja de les Bombardes i Platja del Latzareto.

Aqueixa iniciativa, que forma part del projecte cultural “Amb l’alguerés sés més competent” finançat de la Fondazione di Sardegna, naix amb l’objectiu de sensibilitzar i per incentivar accions de recupero de la toponomàstica històrica i un ús de les indicacions bilingües (en alguerès i en italià).

Com ja és estat dit en altres ocasions, la toponomàstica representa u dels símbols de la identitat de la nostra ciutat i del sou territori, per aqueix motiu és necessari evitar que els topònims històrics i populars descompareixin. Després d’aqueix acte mos augurem que sigui adoptat un programa de recupero de la toponomàstica històrica i d’ús de les denominacions bilingües, i, de part nostra, tenim tota la intenció de continuar aqueix raport de col·laboració amb l’Administració Municipal i amb l’Ofici Toponomàstica.

Lo President

Stefano Campus