L'STEI-i Illes deplora el menyspreu del govern espanyol cap al català i les competències autonòmiques



Comunicat d'STEI-intersindical-Illes Balears:

Espanya trepitja la veu dels illencs a Europa

L’STEI Intersindical deplora l’actitud del Govern espanyol contra el conseller Vidal, que comporta menysprear la llengua catalana i les competències autonòmiques

Avui, la ministra de Medi Ambient del Govern espanyol, Isabel García Tejerina, ha impedit que el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, expressàs en català la posició que havien consensuat les autonomies de l’Estat espanyol al Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea per tractar de la posidònia i diferents problemàtiques que afecten el medi ambient.

L’STEI Intersindical deplora aquest menyspreu del Govern espanyol contra el representant de les Illes Balears, i vol remarcar que aquesta actitud implica una triple discriminació:

  • És un altre atac frontal contra el model competencial de l’Estat de les autonomies i, en general, a la veu de cadascun dels territoris de l’Estat espanyol.
  • És un atac ideològic contra els punts que havien acordat els representants autonòmics: recuperació dels ecosistemes marins, reducció de les emissions de CO2...
  • És un atac més contra la llengua catalana, atès que la delegació de les Illes Balears havia aconseguit poder fer la intervenció en català.

L’STEI Intersindical confia que l’Estat espanyol rectificarà, i que el conseller Vidal podrà expressar en català la posició consensuada per tots els consellers autonòmics de tots els territoris de l’Estat  en la propera sessió d’aquest Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea que es farà el dia 19 de desembre.

17 d’octubre de 2016
Més Informació: M. Antònia Font 619 78 38 84
Secretaria de Normalització Lingüística de l’STEI Intersindical