Conferència a Tolosa sobre Joan Claret, defensor de la cultura catalana a Occitània



L'associació "La Veu dels Països Catalans", adherida a la xarxa d'Enllaçats per la Llengua, ha organitzat pel pròxim dimarts 6 de juny a Tolosa de Llenguadoc, Occitània, la conferència que duu per títol: "Joan Claret, un pensament lliure", en el quinzè aniversari del traspàs d'un dels grans defensors de la llengua i cultura catalanes a terres occitanes. L'acte (que es farà en llengua francesa) serà presentat pel fill de l'homenatjat: Adrian Claret-Pérez, cineasta i creador de documentals.

L'acte es farà dimarts 6 de juny, de 18:00 a 20:00 a l'Ostal d'Occitània (11 rue Malcousinitat, 31 000, de Tolosa de Llenguadoc.

Joan Claret i Solé (Rajadell, 1932 - Caves, 6 de setembre de 2001) fou professor d'universitat a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc i president del Casal Català de Tolosa de Llenguadoc. Fou un dels més destacats defensors de la cultura catalana a la regió de Tolosa de Llenguadoc i un dels fundadors de la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes). Era el germà del periodista Andreu Claret i Serra i dels músics Lluís Claret i Serra i Gerard Claret i Serra. Els seus fills són Joan Melchior Claret músic, compositor, intèrpret, Boris Claret cineasta ecologista i Adrian Claret-Pérez editor i director de documentals. Serà l'Adrian Claret-Pèrez, qui en aquesta xerrada informal il.lustrada amb imatges d'arxiu, ens parlarà, el dia 6 de juny a l’Ostal d’Occitania a Tolosa de Llenguadoc, del seu pare com a exemple del compromis amb el pais dels catalans a l'exili.

"La Veu dels Països Catalans" és una associació tolosenca per a la promoció de les diferents cultures dels PPCC i creadora de lligams occitano-catalans que neix d'una emissió de ràdio amb el mateix nom que s'emet de dilluns a divendres de 15h a 16h i de 22h 23h. De Tolosa al mon a travès de Radio Occitana. 98.3 Mhz de la FM. Tota l'actualitat dels Països Catalans i molta musica.
Si ets nou a Tolosa pots contactar-ne a l'adreça electrònica: laveudelspaisoscatalans.asso@gmail.com

Esdeveniment a Facebook

Font: La Veu dels Països Catalans-Associació