Cloenda del Correllengua dissabte 4 a Perpinyà

El Correllengua 2017 s’acomiada aquest dissabte a PerpinyàLa capital rossellonesa acull la cloenda del moviment que centra els actes de la jornada en la reivindicació de la catalanitat de la Catalunya Nord

En el marc de la cloenda del Correllengua 2017, la CAL també es desplaçarà fins a Elna per fer un petit homenatge a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre

El dissabte dia 4 de novembre, Perpinyà s’encarregarà de clausurar oficialment la 21a edició del Correllengua coincidint, un any més, amb els actes de la Diada de Catalunya Nord. Els actes unitaris començaran amb la tradicional manifestació, a les 16 h, a la plaça de Catalunya sota el lema “Sem Catalunya Nord, volem decidir”. La diada clourà amb un concert, a les 20 h, a la Casa Musical a càrrec de The Llamps, The Gramophone Allstars Big Band, Combo Pacheco i DJ Tabasco Driver.
Enguany, abans de l’inici de la manifestació, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha previst desplaçar diversos autocars fins a la Maternitat d’Elna per retre un petit homenatge a les persones anònimes que van preservar les urnes del referèndum.

El Correllengua 2017, més reivindicatiu que mai
El moviment segueix recorrent territori i se suma a les accions de protesta organitzades aquest últim mes per denunciar la repressió de l’Estat, defensar la República i reivindicar la dignitat del poble català. Per aquest motiu, les activitats s’han adaptat a la situació política i social que viu el país i, fins i tot, algunes s’han posposat per més endavant. Sempre sense oblidar de promoure l’obra de la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, figura a qui s’ha dedicat l’edició d’enguany.
Tot i la situació d’excepcionalitat en què s’ha celebrat el Correllengua, la CAL en fa una valoració molt positiva. Un cop s’hagin celebrat tots els actes previstos, el moviment haurà passat per prop d’un centenar de viles, pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans. Al Principat s’han celebrat més de 300 actes que han mobilitzat milers de persones i col·lectius ben diversos —seccions locals de l’ANC i Òmnium, associacions culturals, agrupacions de joves, esplais, colles castelleres i de cultura popular, casals i ateneus, centres excursionistes, entre d’altres—. A més, també cal afegir la participació de 28 escoles i instituts del Principat que s’han sumat al Correllengua fent activitats al voltant de la figura de Lola Anglada i la llengua.
Font: Cal